Wie en wat is LECO-energie?

Voor lokaal opgewekte, duurzame energie, samenwerking met de mienskip en lage, eerlijke energieprijzen moet u bij LECO-energie zijn.

Over LECO

LECO staat voor Lokale EnergieCoöperatie Opsterland. Inwoners die energie afnemen via LECO, zijn deelnemers. Zij profiteren van de opbrengsten, omdat LECO een coöperatie is die geen winst hoeft te maken. Daardoor zijn de prijzen voor energie scherp.

De energieleverancier Energie VanOns valt onder LECO. Energie VanOns neemt energie af van LECO en levert dat aan de deelnemers.

Opsterland en omstreken

Het werkgebied is de gemeente Opsterland en enkele delen van de gemeente Heerenveen, zoals Jubbega en Hoornsterzwaag. LECO investeert hier in projecten om energie te produceren via zonnepanelen.

Mienskip

LECO wil winst teruggeven aan de dorpen. Actief worden verenigingen en dorpshuizen benaderd om op allerlei manieren te delen in de winst. Verenigingen die klanten werven, krijgen veertig euro per klant per jaar.

Werkplan 2021

Lees hier het ambitieuze werkplan van LECO-energie voor 2021.

Brochure

Download hier onze brochure.

Het bestuur

Samenstelling van het bestuur

LET OP: nieuwe bestuursleden gevraagd! Interesse? Lees dit bericht: LECO-energie zoekt nieuwe bestuursleden.

Het bestuur van LECO bestaat uit vijf personen. Het bestuur blijft aan tot de eerstvolgende algemene ledenvergadering. Het werkbestuur is dan aftredend en het is aan de ledenvergadering OM een nieuw bestuur te kiezen.

Het bestuur van LECO-energie is als volgt samengesteld:

Leo Andringa
Leo AndringaVoorzitter
Lippenhuizen
Jan de Beer
Jan de BeerSecretaris / penningmeester
Beetsterzwaag
J.C.Miltenburg
J.C.MiltenburgPenningmeester
Beetsterzwaag

Bert Schenkel
Bert SchenkelBestuurslid
Gorredijk
Neem contact op

CONTACT

LECO-energie is van de inwoners van de gemeente Opsterland en omstreken en wordt door die inwoners gerund.

Met LECO-energie komt u gemakkelijk in contact:

Heeft u een vraag of idee? Laat het ons weten. We zorgen dat u snel en goed antwoord krijgt. Wilt u op de hoogte blijven van onze initiatieven? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter.