Postcoderoosproject 2021: vragen en antwoorden

Postcoderoosgebied… waar speelt dit?

Wij zijn projecten op locaties in Hoornsterzwaag, Jubbega, Lippenhuizen, Hemrik en Gorredijk aan het voorbereiden. Het precieze gebied wordt nog definitief bepaald door de aanliggende postcodegebieden. Als u in dat postcodegebied ligt dan kunt u meedoen. Er komen steeds meer daken voor het plaatsen zonnepanelen beschikbaar.

Ik heb al maximaal geleend (hypotheek). Dit is ook een lening. Kan ik meedoen?

Ja, dat kan. LECO-energie sluit een lening af voor het plaatsen van zonnepaneleninstallaties op daken. De deelnemers aan het project moeten hun gewenste aantal panelen bepalen. Er wordt een overeenkomst opgemaakt, waarin staat welk bedrag per kWh stroom wordt verrekend met de subsidie dat LECO-energie van de rijksoverheid ontvangt.

Hoe verhoudt de geboden stroomprijs zich tot andere aanbieders?

Ons leveringsbedrijf van stroom en gas is eigendom van de coöperaties in de drie noordelijke provincies. Het draagt de naam Energie VanOns. De coöperaties verkopen de opgewekte stroom aan Energie VanOns. Al ruim drie jaar is Energie VanOns de beste groene-stroomleverancier.

Energie VanOns laat een onafhankelijk bureau meerdere keren per jaar een vergelijkend onderzoek uitvoeren met enkele andere landelijk bekende stroom- en gasleveranciers. Daaruit blijkt dat Energie VanOns als beste uit het onderzoek komt. Zie ook dit bericht. Het eerstvolgende resultaat van het onderzoek plaatsen wij op onze website.

Kan ik meedoen met meer dan alleen wat ik voor eigen gebruik stook?

Nee, het eigen stroomverbruik is het maximum. Als u meedoet, dan moet u een aansluiting als kleinverbruiker hebben.

Ik woon nét over de grens, nét buiten het postcodegebied. Kan ik toch meedoen?

Als u net niet in het postcodegebied ligt, dan kunt u zich toch melden. U komt dan op een reservelijst te staan.

Ik ben al klant van Energie VanOns. Kan ik meedoen?

Als u al klant bent bij Energie VanOns is dat prachtig, Oude en nieuwe klanten van Energie VanOns krijgen bij LECO-energie een extra korting per kWh van € 0,01. De algemene ledenvergadering bepaalt deze korting en dat hangt uiteraard af van de financiële resultaten.

Kan ik stoppen als ik een betere aanbieding tegenkom? Zo ja, wat is de boete?

Stoppen als u elders een betere aanbieding krijgt kan niet. U krijgt waarschijnlijk ook geen betere aanbieding.

Hoe garandeert LECO-energie dat ik de komende 15 jaar goedkope stroom heb?

Net zoals u op onze korting op de stroomprijs kan beslissen, kan LECO-energie en andere coöperaties alleen op de prijs met Energie VanOns invloed hebben.

Ik heb een andere vraag.

Neem gerust contact op.