Project Description

Postcoderoosregeling: nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Geen zonnepanelen op uw eigen dak? Geen probleem: doe mee aan de Postcoderoosregeling! Niet de lasten, wel de lusten.

Postcoderoosregeling: nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Wilt u nu profiteren van alle voordelen van zonne-energie? Dat kan. Sterker: het is nog nooit zo simpel geweest als nu. Met een investering van slechts een paar tientjes maakt u gebruik van de subsidies op lokale zonnepanelen. Lees verder over deze mooie kans die LECO-energie u biedt.

Nieuwe regels per 1 april 2021 maken het mogelijk om heel goedkoop over te stappen op zonne-energie. LECO-energie heeft het zo geregeld dat u kunt meedoen aan de Postcoderoosregeling zonder dat u zonnepanelen hoeft te kopen. Hoe werkt dit? Hieronder leggen we het uit in drie stappen.

Ten eerste: de Postcoderoosregeling

De Postcoderoosregeling is een regeling van de overheid voor als u geen zonnepanelen op uw eigen dak kunt leggen. Om tóch te kunnen profiteren van de voordelen die dat biedt (groene, lokale stroom afnemen en belastingvoordeel*), kunt u certificaten kopen van zonnepanelen op andere daken, bijvoorbeeld op stallen. Een certificaat kost hetzelfde als één zonnepaneel; momenteel is dat 300 euro. Maar…

Ten tweede: de investering

Maar… in de nieuwe Postcoderoosregeling die per 1 april geldt, is wat veranderd aan de manier waarop de overheid het voordeel uitbetaalt. Daardoor ziet LECO-energie kans om uw investeringskosten op zich te nemen. Zo kost het u slechts een paar tientjes: de lidmaatschapskosten van LECO-energie.

* Jaarlijks 400 euro besparen

Een gemiddeld gezin betaalt jaarlijks ruim 400 euro aan energiebelasting. Dit bespaart u als u meedoet!

Ten derde: via Energie VanOns

Een voorwaarde is dat u uw energie (zonnestroom en gas) afneemt via Energie VanOns. Dat is de energieleverancier van LECO-energie. Die geeft een korting op de stroomprijs van 1 cent per kilowattuur, waardoor u extra profiteert. Energie VanOns heeft al jaren de laagste energieprijs, dus u betaalt nooit te veel.

Alle pluspunten op een rijtje:

 • + u krijgt groene (zonne-)stroom
 • + uw duurzame stroom wordt lokaal opgewekt
 • + uw investering is slechts enkele tientjes*
 • + u betaalt alleen de kale stroomprijs
 • + de stroomprijs blijft gegarandeerd de laagste
 • + u betaalt geen energiebelasting*
 • + u hoeft geen zonnepanelen te onderhouden
 • + deze regeling geldt gegarandeerd vijftien jaar

Enkele tientjes

Het lidmaatschapsgeld van LECO-energie bedraagt een tientje per jaar. Daarnaast betaalt u eenmalig vijftien euro aan inschrijvingskosten. Daarvoor krijgt u terug dat u als lid meebeslist wat het beleid is van uw lokale energiecoöperatie. Of LECO-energie dus De Bining, De Kompenije, It Kobunderhûs en De Delte laat meeprofiteren. Of de lokale sportclubs. Daarin krijgt u een stem.

Doe het nu

Het is nu tijd voor actie. U kunt direct intekenen via onderstaand formulier. Wilt u eerst meer weten, heeft u vragen? Hier staat een rijtje veelgestelde vragen.

  Ja, ik wil profiteren van de Postcoderoosregeling 2021.  Om het aantal certificaten te berekenen:

  U dient beide onderstaande voorwaarden te accepteren om deel te kunnen nemen aan de Postcoderoosregeling:


  Nadat u op Verzenden heeft geklikt, nemen wij contact met u op.