Project Description

Postcoderoosregeling: nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Geen zonnepanelen op uw eigen dak? Geen probleem: doe mee aan de Postcoderoosregeling! Niet de lasten, wel de lusten.

Postcoderoosregeling: nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Het is nu gemakkelijker dan ooit om mee te doen aan en collectief zonnedak. U investeert mee en krijgt daar 15 jaar een vast en hoog rentepercentage voor terug. Zo profiteert u financieel, terwijl u ook nog eens lokaal en duurzaam investeert.

De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) heeft in 2021 de Postcoderoosregeling vervangen. Als u mee-investeert in een collectief zonnedak, zoals bijvoorbeeld de zonnepanelen op de loods van Dragtstra, krijgt u jaarlijks een vast rentepercentage over uw inleg. (Zie het rekenvoorbeeld.) In de oude regeling kreeg u korting op uw energierekening; nu kunt u zelf weten waarvoor u de opbrengst gebruikt.

Volop voordeel
Het lijkt op crowdfunding. LECO-energie haalt geld op in de regio voor het realiseren van een collectief zonnedak. Elke deelnemer is daarbij gebaat omdat het geld opbrengt, omdat het duurzaam is en omdat de omgeving profiteert. LECO-energie zal de winsten namelijk weer lokaal investeren, in bijvoorbeeld zonnepanelen op dorpshuizen of sportaccommodaties.

DE VIER GROTE VOORDELEN
1
Samen
Doordat u als deelnemer met elkaar en lokaal een coöperatie vormen, bent u samen met uw buren duurzaam bezig. U zorgt ervoor dat er lokaal zonne-energie opgewekt kan worden. Met elkaar maakt u uw leefomgeving en de wereld een stukje mooier en groener.

2
Goede investering
Deelnemers investeren en ontvangen hierover een rendement. Dit ligt veel hoger dan een spaarrekening. De investering is lokaal, controleerbaar, eerlijk en duurzaam. De opbrengst kunt u besteden waaraan u wilt.

3
Duurzaam
U kunt uw eigen energieverbruik compenseren, zonder dat u zelf zonnepanelen hebt. Overigens: ook als u die wel hebt, kunt u meedoen. Elke deelnemer draagt bij aan een betere toekomst door te investeren in groen opgewekte energie die het elektriciteitsnet op gaat. Alle beetjes helpen.

4
Lokaal
Een groot deel van de opbrengst van LECO-energie vloeit terug naar de gemeenschap door duurzame en lokale initiatieven te financieren. Denk aan zonnepanelen op De Bining, De Kompenije, De Skâns of It Kobunderhûs. Of bij sportaccommodaties en zwembaden. U investeert dus in uzelf én in de buurt. Met als resultaat: een (nog) aantrekkelijkere leefomgeving.

Voorbeeld (zie de afbeelding)
De familie Bres stelt zich voor: ouders en kinderen van 8 en 10 jaar. Het gezin overweegt mee te doen met het zonnedakproject van Dragtstra. Zo’n hushouden verbruikt gemiddeld 2.741 kWh energie per jaar, bijna 3.000 kWh. Dat is wat ongeveer acht zonnepanelen per jaar opbrengen. Om hun verbruik te compenseren, legt de familie Bres dus geld in voor acht zonnepanelen.

Wat kost het? En wat levert het me op?
Door de financiële participatie van de familie Bres en anderen, kan LECO-energie de zonnepaneleninstallatie bij Dragtstra laten plaatsen. Per zonnepaneel is LECO, inclusief alle kosten, circa 300 euro kwijt. Deelnemers betalen dat bedrag per zonnepaneel. De familie Bres investeert eenmalig 2.400 euro (8 zonnepanelen maal 300 euro) duurzaam en lokaal. Elke deelnemer ontvangt 5 procent over het uitgeleende geld. Jaarlijks ontvangen de Bresjes 120 euro aan rente (5% over 2.400 euro), 15 jaar lang.

Doe nu mee!
Het is nu tijd voor actie. U kunt direct intekenen via onderstaand formulier. Wilt u eerst meer weten, heeft u vragen? Hier staat een rijtje veelgestelde vragen.

    Ja, ik wil profiteren van de Postcoderoosregeling 2021.    Om het aantal certificaten te berekenen:

    U dient beide onderstaande voorwaarden te accepteren om deel te kunnen nemen aan de Postcoderoosregeling:


    Nadat u op Verzenden heeft geklikt, nemen wij contact met u op.