Project Description

Jubbega-Hoornsterzwaag de duurzaamste

Goedkope lokale stroom en zonnepanelen van/voor iedereen

Jubbega-Hoornsterzwaag de duurzaamste; tijd voor actie!

Anno nu wordt de energievoorziening lokaal geregeld. Dorpen in de omgeving, in Friesland, in heel Nederland doen het. En nu wordt Jubbega-Hoornsterzwaag de duurzaamste. Hoe? Met zonnepanelen kan genoeg energie opgewekt worden om het hele dorp te voorzien. Als je maar genoeg zonnepanelen hebt. En die kunnen er komen. Op uw eigen dak of op grote daken van stallen en dergelijke.

Waarom? 1 + 1 + 1 = 3; er zijn drie hele goede redenen om mee te doen.

Goede reden nummer één: het scheelt in de portemonnee

Energieprijzen en –belastingen gaan omhoog. Als u energie kunt besparen, scheelt dat enorm in de portemonnee. Bovendien profiteert u van subsidies en belastingvoordeel.

Goede reden nummer twee: het dorp profiteert mee

Wat zou Jubbega-Hoornsterzwaag zijn zonder De Kompenije? Of het zwembad? Of Wordt Kwiek? De gemeenschap profiteert mee: bij iedere tien zonnepanelen gaat er eentje gratis naar het dak van De Kompenije. Bovendien vloeit er geld naar Jubbega-Hoornsterzwaag als u energie lokaal inkoopt bij Energie VanOns.

Goede reden nummer drie: duurzaam dorp, duurzaam huis

We moeten van ’t gas af, we moeten minder CO2 uitstoten; kortom: we moeten duurzamer worden. Om de klimaatverandering te stoppen, zullen we duurzame energiebronnen moeten benutten. Zonnepanelen dus: gratis energie van de zon.

Hoe doet u mee?

Zonnepanelen op uw eigen dak, op andermans dak en goedkope lokale energie; er zijn drie manieren om uw huishouden en Jubbega-Hoornsterzwaag duurzaam te maken.

Manier nummer één: zonnepanelen op uw dak

Kijk om u heen: al velen zijn u voorgegaan. In Nederland liggen steeds meer zonnepanelen op daken van particuliere huizen. De aanbieding die LECO kan doen, is scherper dan die van de grote bedrijven. Vraag een kennismakingsgesprek bij u thuis aan.

Manier nummer twee: zonnepanelen op andermans dak

Is er een reden waarom u geen zonnepanelen op uw dak kunt hebben? Geen nood: er zijn in en rond Jubbega-Hoornsterzwaag veel grote daken van stallen die geschikt zijn. Wat hebt u daaraan? U kunt certificaten kopen van een aantal zonnepanelen, zo veel u wilt. U ontvangt per certificaat een bedrag aan energiebelasting terug, ieder jaar weer.

Manier nummer drie: koop energie bij Energie VanOns

De naam zegt het al: Energie VanOns is een coöperatie die eigendom is van de deelnemers. Dus geen grote winsten naar hoge salarissen van directeuren! Nee, de winst ziet u terug in de voortdurend lage energieprijzen. Het voordeel geldt niet eenmalig, maar ieder jaar weer. Zie de website van Energie VanOns.

Doe het nu: bel of mail

Het is nu tijd voor actie. Laat u voorrekenen wat uw voordeel is, specifiek voor uw situatie. Vraag de adviseur van LECO voor een vrijblijvend advies. Neem contact op of vraag direct offerte aan.

Neem contact op