Project Description

Asbestsanering grotere daken: laatste kans!

Asbest eraf en zonnepanelen erop. Laatste kans op subsidie!

Asbestsanering grotere daken

Er was tot voor kort een provinciale subsidieregeling in Fryslân. Asbest eraf en zonnepanelen erop. Vanwege het succes heeft onze provincie voor de laatste keer een aanvullend budget uitgetrokken om de grotere asbestdaken van bedrijfsgebouwen aan te pakken. Dit is de laatste regeling, daarna is het einde verhaal. In 2025 is asbest verboden.

Het ministerie van Volksgezondheid en Milieu werken aan een nieuwe subsidieregeling. Dit is ruim een jaar geleden al toegezegd. Niettemin heeft LECO-energie een paar subsidieverzoeken ingediend. Wij gaan ervan uit dat wij in het tweede kwartaal van 2021 met de sanering kunnen beginnen.

Doe het snel

Ook agrarische bedrijven in de gemeenten Opsterland en Heerenveen rond Jubbega en Hoornsterzwaag kunnen nu al nieuwe aanvragen voor een SDE ++ subsidie indienen, voor de eerste ronde van 2021. Doe dit snel, dan hebben wij de tijd om de haalbaarheid te checken en berekeningen te maken voor de zonnepaneleninstallaties. LECO-energie brengt nu al offertes uit waarbij de panelen meer opbrengst (380 kWh per paneel) produceren dan eerder.

Asbest eraf? Neem contact op met LECO-energie. Of vraag direct offerte aan via onderstaand formulier.

Neem contact op