Subsidie voor zonnepanelen op andermans dak

De Postcoderoosregeling van de overheid houdt in dat je financieel voordeel hebt als je lokaal investeert in zonnepanelen die niet op je eigen dak liggen. Deze liggen dan bijvoorbeeld op een dak van een stal of een zonneweide bij je dorp. De regeling wordt anders, maar het financiële voordeel blijft.

Bij de oude regeling kreeg je geld terug via de belasting, de nieuwe regeling geeft geld terug via een subsidie. De reden waarom het verandert, is dat de oude regeling te ingewikkeld en omslachtig is. De regels zijn anders, het resultaat blijft: je hebt financieel voordeel als je lokaal investeert in duurzame energie.

Wilt u precies weten hoe het zit? De Consumentenbond legt het duidelijk uit op hun site. Doet u al mee aan een Postcoderoosproject? Geen probleem: de regeling loopt gewoon door voor mensen die al deelnemen.

Hoe doet u mee?
Het is heel simpel om mee te doen. U koopt gewoon certificaten bij LECO-energie. Hier staat precies hoe dat werkt, met een rekenvoorbeeld. Meteen offerte aanvragen kan natuurlijk ook, via onderstaand formulier. Eerst meer informatie? Neem dan contact op.