Nieuws

Nieuw. Premie voor energiebesparende maatregelen.

Geplaatst door Leo Andringa (leo) op Oct 23 2013
Nieuws >>

 Premie voor energiebesparende maatregelen.

Vanaf 1 november 2013 is er de Friese energiepremie voor particuliere woningeigenaren. Huizenbezitters kunnen tot maximaal € 2400 krijgen voor energiebesparende maatregelen. Er is 11 miljoen beschikbaar dis duizenden woningen zouden de komende jaren hiervan gebruik kunnen maken. Het geld is afkomstig uit de pot met de zogenaamde NUON-gelden - het geld dat de provincie Fryslan kreeg bij de verkoop van NUON.

Voor wie ? Waarvoor? 

Deze regeling is voor particuliere woningeigenaren. Niet alleen isolatiemaatregelen ( spouwmuur, dakisolatie) maar ook de kosten van bijvoorbeeld HR++ glas of een zonneboiler kunnen met een premie aangeschaft worden. Zonnepanelen niet!!!

Voorwaarden.

Particuliere woningeigenaren kunnen maximaal € 2400 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Dat geldt voor het nemen van vier energiebesparende maatregelen. Voor een energiebesparende maatregel is er dan een energiepremie van € 350. Een woningeigenaar ontvangt. € 800 voor twee maatregelen en € 1500 voor drie maatregelen. Er zijn wel voorwaarden. De woning moet minimaal 1 jaar oud zijn en minimaal 1 jaar bewoond. En er gelden minimale oppervlaktes per maatregel.

Geen labelsprong.

Het goede van de regeling is dat er geen labelsprong gemaakt hoeft te worden of een numeting - dat maakt de regeling makkelijker uitvoerbaar en verlaagt de drempel. Zo kunnen simpele maar effectieve isolatiemaatregelen snel uitgevoerd worden. 

Meer informatie.

Meer informatie over de regeling is te vinden op de websitw van Samenwerkingsverbad Noord-Nederland www.snn.eu of via 050- 5224924. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur en van 13.30-16.30 uur. 

Laatst vernieuwd: Oct 23 2013 om 9:17 AM

Terug