LECO-energie gaat 4 zonnedaken realiseren met toepassing van de SDE/SCE regeling.  Zonnedaken zijn grote daken in de Lippenhuizen en Hoornsterzwaag (of omliggend postcodegebieden) met zonnepanelen. Het eerste zonnedak is bij H.Dragtstra te Hoornsterzwaag (  de 1e fase is eerder gerealiseerd ; totaal 178 zonnepanelen.; 2e fase 479 panelen) . F.Veenstra , Tjalling Harkeswei te Lippenhuizen ( 600  zonnepanelen), het derde project op de bedrijfsdaken aan de Singel te Jubbega en valt onder de gemeente Opsterland ( 580 panelen ). Het 4e project ( 810  zonnepanelen) bij W.Gille te Luxwoude .   Totaal (1947 panelen).

Waarom zou je meedoen?

Duurzamere dorpen in de gemeenten Opsterland en Heerenveen de dorpen Jubbega en Hoornsterzwaag.

Deze vier daken gaan per jaar 1.300.000 kWh groene stroom leveren.

De krant staat vol over de toekomende kosten van het stroomverbruik. Prijsstijgingen nemen toe. Investeren in zonnepanelen is volgens deskundigen de slimste oplossing.

 Vervolgprojecten voor de dorpen.

De zonnedaken leveren ook plm.  € 40.000, – op voor nieuwe duurzaamheidsprojecten in de genoemde dorpen e.o.

Een bijdrage aan jezelf.

Daarnaast wordt er, boven op de inleg die je terugkrijgt, in totaal € 21.000, – rente uitgekeerd aan de deelnemers.

Hoeveel geld hebben we nodig?

Om de vier daken te realiseren hebben we naar raming € 351.400,00 nodig, dit is 34% van de totale investering.  De totale investering is o.a. ook afhankelijk van de kosten van aansluiting op het net.  De afgelopen tijd zijn ook deze kosten aanmerkelijk toegekomen. Natuurlijk passen wij de bedragen aan als de totale investeringskosten meevallen.

We stellen hiervoor 3514 zonparticipaties beschikbaar die elk € 100,- kosten. Om mee te doen koop je één of meerdere zonparticipaties.

Elke zonparticipatie geeft recht op 15 jaar lang jaarlijks 3,5% rente. Je krijgt dus bij deelname in 15 jaar in totaal € 52,50 terug voor iedere € 100,- die je inlegt. Aan het eind van je deelname word je ingelegde € 100,- terugbetaald.

Naast inleg van deelnemers vragen we bij het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) financiering aan voor 66% van de kosten van dit project. Dit fonds ontvangt hiervoor rendement gelijk aan dat van de deelnemers. Wanneer de vraag groot is stellen we meer zonparticipaties beschikbaar, zodat we minder of geen financiering van het FSFE nodig hebben.

Wat moet ik doen?

De enige voorwaarden voor deelname zijn:

Dat je bij de start van het project binnen het postcodegebied van Lippenhuizen, Jubbega en Hoornsterzwaag en omgeving woont. Dit gaat in grote lijnen om de dorpen Jubbega, Hoornsterzwaag, Lippenhuizen en het grote dorp Gorredijk en omgeving woont (mocht je gedurende het project verhuizen dan kun je gewoon blijven deelnemen).

Dat je elektriciteit verbruikt via een kleinverbruikersaansluiting (dit is het geval bij de meeste huishoudens).

Laat als je mee wilt doen en deelnemer wil worden, vul dan het formulier in en druk dan op de knop voor 31 maart 2022. Wij hebben dan nog 2 dagen de tijd om bepaalde formaliteiten voor 3 april a.s. 2022 te regelen, want de subsidieverstrekker wil een lijst van deelnemers van ons hebben enz. Wij houden u op de hoogte.

Informatiedocument

Ben je geïnteresseerd?   Download dit document.

Doe je mee? Vul dit formulier in:

De EAN code is belangrijk want dat is een voorwaarde om deel te kunnen nemen. Deze code staat op de factuur van uw energieleverancier.