Energie VanOns alweer op nummer 1!

Net als in 2018 en 2019 prijkt Energie VanOns dit jaar met een maximale score van een vette 10 bovenaan in de jaarlijkse stroomranking. De Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van stroomleveranciers en zet Energie VanOns in 2020 opnieuw op een gedeelde eerste plaats. De eigenzinnige aanpak wordt wederom beloond.

Directeur Jaap Hoeksema vertelt trots: “De groene stroom komt van eigen bronnen: lokale opwekprojecten. Voor het overgrote deel van kleinschalige energiecoöperaties zoals LECO-energie. Zo weten we zeker dat onze stroom donkergroen is én bovendien omarmd wordt door de plaatselijke bewoners. Geen ongewenst zonnepark in de achtertuin, maar projecten waar een dorp of streek zelf voor kiest. Hun streek, hun stroom. Onze aanpak is een andere manier van werken. Om het klimaat te redden, moeten we niet alleen bomen planten, maar ook anders met elkaar omgaan. Samenwerken. Delen. Delen is het nieuwe ondernemen en dat is precies wat Energie VanOns doet!”

Groen groeit verder door
“Dat we niet zomaar wat roepen, maar echt een groene snaar geraakt hebben (en blijven raken) zien we terug in onze cijfers. In de afgelopen twaalf maanden groeide Energie VanOns van 98 naar 113 energiecoöperaties en van 68 naar 82 bronnen. Ons totaal aantal klanten steeg met maar liefst 25 procent. Die groei komt niet alleen door mensen die thuis voor de allergroenste elektriciteit kiezen. Ook steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij Energie VanOns. En terecht (vinden wij), want ook in de groene stroomranking voor de zakelijke markt behoren we tot de koplopers.”

Nederland kiest bewust voor groen
Klanten lijken ook nog eens heel bewust voor groen en lokaal te kiezen. Het aantal opzeggingen ligt bij Energie VanOns namelijk mijlenver onder het voor energiebedrijven gebruikelijke percentage. De directeur: “Dat onze klanten graag klant blijven; daar zijn we pas echt trots op!”

Meer over het onderzoek staat op de websites van de Consumentenbond, Natuur & Milieu of Wise.