2020 levert besparing voor De Kompenije

Het jaar 2020 heeft veel opgeleverd. Dit komt ook door de in het oog springende acties die wij samen met de dorpen Jubbega-Hoornsterzwaag, Lippenhuizen en Hemrik hebben opgezet. Corona heeft wel parten gespeeld bij de uitvoering van de acties en de dorpsplannen. Toch heeft 2020 concreet resultaat opgeleverd voor de mienskip: 200 gratis panelen op De Kompenije!

In het dorp Jubbega zijn er ongeveer 2000 zonnepanelen gelegd op daken van particulieren. Dit betekent dat LECO-energie in 2021 200 zonnepanelen op het dak van het MFA De Kompenije gaat plaatsen. De stroomopbrengst is voor De Kompenije, waardoor de energierekening omlaag gaat. Nog lang niet genoeg, maar het is de spreekwoordelijke slok op een borrel.

Het verenigingsleven is het hart van de dorpen. Zonder corona hadden verenigingsgebouwen het al moeilijk om vaste lasten op te brengen, nu is  de uitdaging nóg groter. LECO-energie zet zich daarom met nog meer motivatie in om verenigingsgebouwen te steunen. We gaan door met de acties in de dorpen.

Investeer via LECO in zonnepanelen, en de mienskip profiteert mee.